Winetou la cinema cu sala arhiplina, seminte la paharutz de la tziganci (pardon, rrrroame) desene animate pe casete video (ce lux fata de cele 5 minute sambata la tv - ce voce, Irina Margareta Nistor) portretele lui ceausescu in clase si in orice birou-biroias, jocurile Nu te supara frate, Haiducii etc., serile in care se lua curentul si stateam la lumanare, strazile prost iluminate, dar unde se putea juca ascunsea brici.. Multe chitibusuri, bune si rele, dar intr-adevar, unde sunt zapezile de altadata???
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Generatia `80
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Invidia (ANDREI CORNEA)
(Revista 22)
Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.
Nu-i nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel. Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.
A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic citind Richard III. A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Gabriel Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.
L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale. L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomarasvamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini, iahturi, gagici. Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev. Lupta era stransa, dar echilibrata. In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de PNA. Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsul. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie. Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
Si atunci ne-a cuprins invidia...
Comment
-
Un up pentru acest topic...Chiar si dupa 3 ani de la prima postare inca mai este interesant...W123 280E Blue Green Metallic
W126 280SE Champagne Metallic
W126 280SE Black Blue Metallic
W126 300SE Anthracite Grey Metallic
W126 500SE Nautical Blue Metallic
W126 500SE Midnight Dark Blue
W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic
Comment
-
Originally posted by dan500se View PostUn up pentru acest topic...Chiar si dupa 3 ani de la prima postare inca mai este interesant...
Nu era atata tehnologie si atata strictete din toate punctele de vedere.
Intr-un fel sau altul era mai bine atunci, nu erau atatea griji, traiai mai bine, chiar daca se zicea ca e mai rau.
Toate cle bune !W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551
Comment
-
Va salut, acuma am dat de acest subiect si mi-a facut placere sa imi aduc aminte de cele descrise in primul post.
De multe ori regret faptul ca nu mai pot da timpul inapoi sa retraiesc momentele acelea de copil, care nu aveam gandul la lucrulire de zi de zi, ci doar la joaca si distractie.
Eu locuiam la sat, tin minte cand ne adunam in fiecare dupamasa la joaca si ne jucam pana seara tarzie, pana cand vineau bunicii, parintii sa ne bage in casa la culcare.
De copii din ziua de azi nici nu are rost sa discutam, sunt cu totul altceva.
Frumos subiec, Multumesc.Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995
Comment
-
Amintiri.... amintiri... amintiri....
ÃŽmi aduc aminte cum îmi povestea bunicul meu despre copilăria lui din anii 30 și cum mă gândeam eu ”doamne ce înapoiați”... și trecuseră vreo 60 de ani.
Dar eu când povestesc copilăria mea celor de 10-11 ani de acum mă cred tâmpit. Cum adică se făcea coadă de sacoșe? cum adică se dădea uleiul zaharul etc pe rație? ce e aia rație?
Pâinea se vindea și cu sfertul?................... pentru cine n-a trăit atunci astea sunt SF-uri. Dar așa am crescut și ne-am format ca oameni.Iubitor de Mercedes
Comment
-
As fi preferat sa nu existe nici regimul Ceausescu nici cele de dupa revolutie, ca sa nu mai vorbim de cel actual, toate sunt de cacat.Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
-
Ce vremuri,ale noastre oricum,acum ma cam dor salele si-mi trosnesc incheieturile,dar parca am mai multe dorinte decat aveam in liceu.Un liceu cu profil de mecanica din Bucuresti,si unde ne duceam la scoala agatati de usile din spate de la autobuzele cu burduf, ca niste ciorchini si faceam ce zic acum tinerii,'cool',bun la adrenalina,dar noi mergeam la scoala.La scoala unde deseori ne strangeam,doar sa fim multi si sa plecam sa haladuim prin oras.De fapt nu ne ardea de scoala,mergeam pe Magheru si mancam pizza,proasta in comparatie cu cea de azi,dar era una si buna-n toate cele,si stingeam cu Brifco,evident.Alteori opream la Simplon si lingeam o bere la halba cu o felie de placinta dobrogeana.Seara dupa atat invatat,scoteam boxa de la IEI,legata la Majak,de 16 wati pe geam,stateam la parter si puneam Tarzan Boy si Madonna.Mai veneau din cand in cand si baieti si fete de la 'alte scari',cu chitara si cantau.Atunci nu aveam nevoie de mag.In 86',pe la 12 noaptea jucam lapte gros la 'centrala',uneori eram perna,alteori capra,jucam cu un vecin din A9,avea vreo suta de kile,si nu-mi venea bine capra.Oricum,ne-a trezit cutremurul.Era sfarsit de august.Maine pe 1 septembrie trebuia sa fiu la unitate,langa Brasov,ma incorporau.La sfarsitul lui 87,trebuia sa ma 'liberez',dar ne-au mai tinut,nu ne-au spus de ce,dar am aflat ca au iesit muncitorii in strada.Ne-au liberat deabia in februarie 88.Apoi mi-am reluat munca,si in decmbrie 89,am iesit in strada,cu totii,eu eram la munca,m-am alaturat miscarii.Apoi au venit smekerii si ne-au,si ne inca fu(t),si nimeni nu le face nimic.Ei milionari si noi cu cartile cum zice un forumist mai sus.Spuneam bancuri pe timpul lu' impuscatu,la greu, cele mai multe despre bula si despre el.Probabil era un omonim.
Prin 94,am plecat in Franta cu masina,cu cineva,el francez.Am intrat intr-un orasel pe la 11 seara,si il intreb,dar unde sunt oamenii,el mirat imi spune,cum unde la televizor,eu inca cu memoria proaspata de serile,cand intram de fiecare data pe la 12-1 noaptea.De,alta civilizatie,alta cultura,dar astazi vad ca-i cam la fel si aici.Si multe altele,evident,sunt multe de povestit.
Comment
-
Frumos subiect,cate amintiri!Si eu ma regasesc foarte mult in primul post,ce imi aduc acum aminte este seara cand ne strangeam copii de la bloc si ne jucam afara,faceam vreo ora de la scoala pana acasa gaseam noi ceva de facut pe drum si de multe ori ajungeam cu hainele rupte sau murdar,cand era iarna frecam fetele cu zapada pe fata,numai de revelion se mancau portocale si lasam cojile pe mobile sa miroasa frumos,in toate vacantele mergeam la tara la bunici si ne strangeam o gramada de copii veniti in vacanta,stateam pe afara pana tarziu si faceam baie la garla vara,iarna ne duceam cu plugusorul,aaa sa nu uit eu aveam si cheia legat la gat sa nu o pierd si de ce sa nu recunosc,ascultam si manele cand erau la moda.Ce sa mai...am avut o copilarie frumoasa.Acum cand ma duc la tara nu se mai strange nimeni "la canapea" e liniste seara iar cand vin la parintii mei ma uit de pe balcon si nu mai vad copii jucanduse afara,or fi toti la televizor,pe mess sau se joaca pe psp...
Comment
-
Nu stiu daca a mentionat cineva de celebrele banane crude ce le puneau parintii in ziar pe sifonera sa se coaca,de guma ,,GUMELA,, de biscutii poieni in ambalajul acela cu caprioara albastra pe el,de grisinele acelea groase in cutii de carton rosu cu albastru,de inghetata ambalata in hartie(ca pachetul de unt,apa tonica Aurora,radioul Ric care mi se parea ceva mult mai tare la vremea respectiva decat mama mp3 ului din ziua de azi,televizorul olt cu jocuri,cerneala la calimara si stiloul de la FLARO si cate si mai cate.Intradevar era greu si atunci pentru parintii nostrii dar noi copii pe atunci nu prea realizam,in schimb avem ce povesti copiilor nostrii dar vreau sa vad generatiile actuale ce vor povesti copiilor lor.Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.
Comment
Comment